Schoon en opgeruimd

Het is voorjaar en wat doen we in het voorjaar…schoonmaken. Dus bij Smit wordt er schoongemaakt en opgeruimd. Waarom? Omdat we van netjes, schoon en opgeruimd houden. En daar houden we niet alleen van, dat willen we ook uitstralen.

Daarom zijn we bezig om de 5S-methode te implementeren binnen Smit. De 5S-methode is één van de Lean tools om je bedrijfsprocessen efficiënter te maken. De 5S-methode is specifiek om je werkplek goed te organiseren. De methode heet 5S omdat de methode uit 5 termen bestaat die met een S beginnen:

Scheiden

Welke gereedschappen, producten, goederen heb je op je werkplek nodig om je werk te doen. Wat je niet nodig hebt, verwijder dat.

Sorteren

Zorg ervoor dat alle gereedschappen, producten en goederen die je nodig hebt een plek krijgen. Alles op zijn plek en een plek voor alles.

Schoonmaken

Zorg er voor dat je werkplek schoon is. Dat werkt veel prettiger.

Standaardiseren

Zorg er voor dat een schone opgeruimde werkplek de standaard wordt. Maak afspraken, procedures om dit te standaardiseren.

Stimuleren

Maak er een gewoonte van om te werken volgens de standaarden. Geef de managers de verantwoordelijkheid en stimuleer het schoon en opgeruimd werken.

Het implementeren van de 5S-methode moet u zelf doen maar tools om u te helpen hebben wij wel. Daarom zijn de maanden april en mei, de “schoon en opgeruimd” maanden. Tijdens de “Schoon en opgeruimd” maanden hebben wij diverse gereedschappen in de aanbieding die u helpen bij het opruimen en schoonmaken van uw werkplek.

Shop