De specialisten van Smit

Dankzij ons gedreven personeel kunnen wij elke dag de waarde bieden die onze klanten van ons verwachten. Wij zijn trots op ons team dat altijd op zoek gaan naar de beste oplossing voor uw probleem. We laten u daarom graag kennismaken met de specialisten van Smit.

Peter Smit

Eigenaar/directeur


Ik ben sinds 2015 de eigenaar van Smit Maassluis en heb het stokje met veel plezier van mijn broer overgenomen. Ik ben dagelijks bezig met het accountbeheer voor onze grotere klanten. Daarnaast werk ik aan de marketing en het vergroten van onze naamsbekendheid.
Ik vind het fijn dat ik een gemotiveerd team achter mij heb staan dat dagelijks met veel plezier naar hun werk zie gaan.
Wanneer ik niet aan het werk ben, vind ik het leuk om sport te volgen op televisie. Je kunt mij ook regelmatig op de golfbaan aantreffen.

Oscar de Kloe

Verkoop


Ik vind het heerlijk om in contact te zijn met onze klanten. Ik heb een passie voor gereedschap en vooral gericht op de metaalverwerking. Ik vind het vooral leuk om de klant te voorzien van advies bij het aanschaffen van gereedschappen.

We krijgen bij Smit veel vrijheid om onze klanten te helpen bij hun uitdagingen. Wat ik het fijnste vind aan Smit? Dat is dat we in een klein team werken en dat we allemaal bereid zijn elkaar te helpen.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en wielrennen. Thuis steek ik vaak mijn handen uit de mouwen en doe ik alle klussen zelf. Door mijn passie voor gereedschap heb ik een hoeveelheid gereedschap wat menig zzp-er graag in zijn bezit zou hebben.

Danny Raadtgever


Ik vind vooral de variatie in mijn werk leuk. Bij mijn werk houd ik mij bezig met: de automatisering, boekhouding, inkoop, verkoop en de marketing. De verschillende taken zorgen ervoor dat ik met al mijn collega’s contact heb en we echt als team kunnen werken.
Ik klus in het weekend graag, ik heb dan ook genoeg gereedschap om een eigen klusbedrijf te beginnen. Daarom word ik ook vaak door familie en vrienden ingezet als vrijwillig klusbedrijf.

Patrick van der Vaart


Ik werk sinds 1 april 2006 bij Smit Maassluis. Het leukste aan mijn werk is de afwisseling, geen enkele dag is hetzelfde. De klant aan de balie zit met een probleem en aan mij de taak om daar een goede oplossing voor te vinden.
Ik vind het fijn om af en toe bij de klant langs te komen om te bezorgen. Daarbij lever ik niet alleen het pakket af maar adviseer en ontzorg ik de klant ook. Dat maakt mijn werk leuk!

Willem Poot


Ik ben op 1 februari 1995 begonnen als junior balieverkoper, daar heb ik het vak geleerd. En ben ik via de telefonische verkoop, de inkoop de reparatie en een jaar elders werken weer teruggekomen aan de balie, waar ik de verantwoordelijkheid heb voor mijn team, de verkoop, de expeditie en het magazijn.

Werken bij Smit is werken met mensen en techniek. Het ene moment sta je werkschoenen te verkopen om daarna weer en klant van de juiste boormachines te voorzien. Deze verscheidenheid maakt het alle dagen anders, maar wel met hetzelfde resultaat. De klant die tevreden met zijn aankoop de winkel verlaat.

De kennis van gereedschappen en te gebruiken materiaal komt altijd van pas bij het klussen in huis en bij mijn dochters thuis. En is het altijd makkelijk zo’n magazijn binnen handbereik te hebben.

Leroy Corsten


Nico Dingemanse


Edwin Groenheide


Het leukste aan mijn werk is de diversiteit: balie verkoop, reparaties, cilinders op sleutel maken etc. Ik vind het fijn om de klant met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. Om er alles aan gedaan te hebben om de beste oplossing te leveren.
Ik geniet er van om verre reizen te maken en vind het vooral gaaf om dan bekende merken tegen te komen. Zoals Makita in Argentinië, sloten in Zuid-Amerika en Bata schoenen in Azië. Door thuis zelf te klussen leer ik de gereedschappen beter kennen en kan ik de klant beter adviseren.

Albert van den Berg


Het leukste aan mijn werk vind ik de diversiteit aan de klanten die ik mag ondersteunen. Soms komen ze met kleine uitdagingen bij mij en soms ligt het toch iets gecompliceerder. Denk hierbij aan klanten die op zoek zijn naar specialistische gereedschap voor een bijzondere klus.
Mijn werk komt ook zeker thuis terug! Ik ben nog maar net verhuisd maar alle pluggen, schroeven en bouten komen uit mijn gereedschapskist vandaan. Het is altijd fijn om beschikking te hebben tot 65.000+ artikelen!

Wendy Lovink

Backoffice medewerker


Hallo, ik ben Wendy, sinds half juli ben ik werkzaam als backoffice medewerkster en als telefoniste. Voor mijn vorige baan bij een machinefabriek kocht ik hier regelmatig mijn materialen. Toen ik door Peter werd benaderd voor deze baan twijfelde ik dan ook geen moment.
Als echte Maassluisse ken ik Smit Maassluis natuurlijk en door mijn jarenlange ervaring in de bouwmaterialen en gereedschappen groothandel, voel ik me hier dan ook erg op mijn plaats.
Ik hou van de mentaliteit van doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Toch? In mijn vrije tijd probeer ik wat sportief bezig te zijn, door te fietsen of te wandelen, verder hou ik van gezelligheid en lekker eten met vrienden.